JOSEP MARIA JUJOL I  LA CREACIÓ

Els nous Gegants de Sant Joan Despí varem ser bategat el dia 21 de març de 2004, representen per el Gegant al arquitecte modernista, Josep Maria Jujol i Gilbert (1879 - 1949) i per la Geganta  la Creació nom posat en honor a les seves obres.

El gegant "Josep Maria Jujol" va ser: arquitecte, dibuixant, dissenyador i pintor modernista català, va treballar durant molts anys d'arquitecte municipal a Sant Joan Despí, on hi ha bona part del habitatges que va construir (Can Negre, La Creu, Xaus..). Les col·laboracions més conegudes les va realitzar a les obres de Gaudí, les quals permetien recollir la llibertat en l’ús de les formes i els colors que Jujol imprimia a la seva creació.

La geganta "La Creació" representa la personificació de Can Negre (l'edifici modernista més important de Sant Joan Despí). Al vestit té representada l'obra de l'arquitecte: al cap porta una diadema simulant el trencadís de la coberta de la tribuna; els brodats d l'escot són els esgrafiats de la façana principal; a les faldilles s'hi pot distingir tota la silueta de la façana principal; la cintura la porta guarnida recordant la tècnica del vitrall i el cabell el porta recollit formant un floró fet de trencadís.

                               

LLEGIR LA PETITA
HISTÒRIA DE
JOSEP MARIA JUJOL

Dibuixos: Pilarín Bayés
Tex: Tate Cabré


 
 

Els padrins varem ser el Gegant de Riudoms Antoni Gaudi i la Geganta de Sant Joan Despí la Pomereta. I com testimonis els Gegants de Catalunya en Treball i na Cultura i tots els Gegants qui érem presents.

 
 

Els Gegants, Josep Maria Jujol i la Creació han estat obra del mestre escultor i constructor de gegants veí de Cardona  Toni Mujal.

I els vestits han estat dissenyats per Yolanda Saura, veïna de Sant Joan Despí i guanyadora del concurs per vestir els gegants de Barcelona.

 

TENEN 3,6 METRES D'ALÇÀRIA

I UN PES DE 41 QUILOS ELL I 36 QUILOS ELLA