GEGANTS
JOSEP MARIA JUJOL I LA CREACIÓ

Els nous Gegants de Sant Joan Despí varem ser bategat el dia 21 de març de 2004, representen per el Gegant al arquitecte modernista, Josep Maria Jujol i Gilbert (1879-1949) i per la Geganta la Creació nom posat en honor a les seves obres.


El gegant "Josep Maria Jujol" va ser arquitecte, dibuixant, dissenyador i pintor modernista català, va treballar durant molts anys d'arquitecte municipal a Sant Joan Despí, on hi ha bona part dels habitatges que va construir (Can Negre La Creu, Xaus....). Les col.laboracions més conegudas les va realitzar a les obres de Gaudí, les quals permetien recollir la llibertat en l'ús de les formes i els colors que Jujol imprimia a la seva creació.


La geganta "La Creació" representa la personificació de Can Negre (l'edifici modernista més important de Sant Joan Despí). Al vestit té representada l'obra de l'arquitecte: al cap porta una diadema simulant el trencadís de la coberta de la tribuna; els brodats de l'escot són els esgrafiats de la façana principal; a les faldilles s'hi pot distingir tota la silueta de la façana principal; la cintura la porta guarnida recordant la tècnica del vitrall i el cabell el porta recollit formant un floró fet de trencadís.

LLEGIR LA PETITA
HISTÒRIA DE
JOSEP MARIA JUJOL


Dibuixos: Pilarín Bayés
Tex: Tate Cabré

Els padrins varem ser el Gegant de Riudoms Antoni Gaudi i la Geganta de Sant Joan Despí la Pomereta. I com testimonis els Gegants de Catalunya en Treball i na Cultura i tots els Gegants qui érem presents.

Els Gegants, Josep Maria Jujol i la Creació han estat obra del mestre escultor i constructor de gegants veí de Cardona Toni Mujal.


I els vestits han estat dissenyats per Yolanda Saura, veïna de Sant Joan Despí i guanyadora del concurs per vestir els gegants de Barcelona.


TENEN TOTS DOS 3,6 METRES D'ALÇÀRIA

I UN PES DE 41 QUILOS ELL I 36 QUILOS ELLAEl mestre escultor geganter Toni Mujal construint els nous gegants de Sant Joan Despí
més imatges