23/24/25.05.2008
COMIAT DE LA CIUTAT GEGANTERA 2007
TRASPÀS A SANT VICENÇ DELS HORTS
DELS GEGANTS DE CATALUNYA


Des de que el dia 26 de novembre del 2005 Sant Joan Despí va ser proclamada XXII Ciutat Gegantera de Catalunya a Capellades fins al 25 de maig d'aquest any han passat dos anys i mig. Dos anys i mig en que la nostra població i la nostra colla ha estat el referent dins la gran familia gegantera i que ens han passat molt ràpid.

El nostre comiat el vam fer aquest dia 25 de maig a Sant Vicenç dels Horts, lliurant els gegants en Treball i na Cultura als companys d’aquesta població en un acte molt emotiu, on les emocions també van aflorar, dins un pavelló ple de gom a gom, ja que la pluja no va permetre fer-ho al lloc on estava establert.

Durant aquest temps hem tingut vivències inoblidables, primer amb la organització de la gran festa gegantera que vam viure els primers dies de maig del 2007. Vam veure com tota la població de Sant Joan Despí va estar al nostre costat gaudint de l’esdeveniment. Vam veure com les escoles i els seus nens van fer seu l’acte. Vam veure com el nostre Ajuntament, al que donem les gràcies públicament, ens ha donat suport en tot moment. També vam veure com uns nens ens van fer emocionar a tots amb el seu himne…

També hem vist com els nostres companys geganters van participar d’una forma massiva en tots els actes que es van desenvolupar a la nostra població. També els que ens han acollit d’una manera immillorable amb les nombroses sortides que hem efectuat durant aquest any en que hem representat amb els Gegants de Catalunya a tot el món geganter. Aquestes sortides a la Tamborinada, Terrassa, Vic, Castellar de N’Hug, Frankfurt, Santa Coloma de Queralt, Sanaüja, Sant Carles de la Ràpita, Alcarràs, Miravet i Sant Vicenç dels Horts els membres de la Colla de Geganters de Sant Joan Despí les portaran sempre dins els nostres cors, com a vivència irrepetible i inoblidable. Per això donem gràcies a tots. Gràcies.
17.05.2008
I Aniversari Sant Joan Despí "Ciutat Gegantera"


El dissabte 17 de maig es va celebrar una gran festa a la plaça de l'Ermita amb motiu del primer aniversari de Sant Joan Despí com Ciutat Gegantera en la que van participar juntament amb Joan Pi i Pomereta, Josep Maria Jujol i La Creació gegants de Sant Joan Despí, En Treball i Na Cultura gegants de Catalunya i que s'acomiadaven d'aquesta manera de la nostra població on hem gaudit de la seva presencia durant aquest darrer any en què em estat Ciutat Gegantera i dels que sempre guardarem un entranyable record per tots els moments únics que em compartit arreu de Catalunya i de l'estranger.

I com no, tots vam estar ben arropats pels gegantons, capgrossos, nenes, nens, mares, pares, avies...... de les escoles, llars d'infants i esplais de la nostra ciutat.

/03.05.2008
20e. ANIVERSARI D’EN TREBALL I NA CULTURA


La Colla de Sant Joan Despí va estar present el dia 3 de maig a Miravet on es va celebrar el 20e. Aniversari dels gegants de Catalunya, En Treball i Na Cultura.

Aquesta festa, organitzada per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, va tenir un marc incomparable com és la població de Miravet i el seu castell dels Templaris des del qual es domina tot el riu Ebre. A ella hi van assistir 78 colles vingudes d’arreu de Catalunya. Hi eren representades la gran majoria de colles Ciutat Gegantera, Representants de Comarca i d’altres, que per les seves característiques van ser part activa en un macro espectacle de gegants, llum i so que la Companyia Gog i Magog va dur a terme al pati central del citat castell.

La nostra colla va intervenir, formant part activa, en tots els actes que es van dur a terme durant tot el dia com a portadors d’En Treball i Na Cultura. Primerament la seva intervenció va ser a una cercavila que va recórrer la majoria dels carrers principals de la població. Seguidament presidint la Mostra de Balls que es va celebrar a la Plaça Major. Tot seguit, i ja dins el castell, com a protagonistes del citat espectacle, que dit de passada, ha estat un èxit rotund, tant d’organització, com de participació activa dels gegants que sortien de llocs inimaginables, entre les almenes. Un espectacle que el món geganter recordarà per molts anys.

Tot seguit, finalitzat l'espectacle, es va muntar una cercavila nocturna amb torxes de gegants i acompanyants, que va ser molt lluïda, baixant tots del castell cap a la població.

Els actes no es van acabar aquí, doncs quan tothom era a la Plaça Major i davant del incomparable marc del riu Ebre, les colles Ciutat Gegantera van ballar el Ball Nou. El final de festa va venir llavors, amb una sorpresa: pel riu Ebre i baixant amb barcassa van aparèixer uns nous Treball i Cultura entre música i pirotècnia que van fer esclatar de joia al públic assistent.

El final de festa va venir llavors quan els quatre gegants van ballar el Ball de l’Aniversari. La nostra colla va tenir l’honor de ser la última que va ballar aquest ball amb els gegants vells i també tindrà el mateix honor de ser la primera que ballarà el Ball Nou amb els nous, dins la Ciutat Gegantera de Sant Vicenç dels Horts, que es celebrarà els dies 23, 24 i 25 d’aquest mes, amb el traspàs per part de Sant Joan Despí dels gegants de l’Agrupació a la colla de aquesta població del Baix Llobregat.


09.02.2008
Assemblea General de l'ACGC a Sant Joan Despí.


L’Assemblea General de l’ACGC, reunida aquest passat dissabte 9 de febrer de 2008 a Sant Joan Despí, des de les 10 hores del matí fins a les 18 hores de la tarda amb una presència de 100 colles geganteres vingudes de arreu de Catalunya, han fet els actes propis de una assemblea renovant la nova Junta Directiva i escollint la ciutat que acollirà la gran festa del món geganter l’any vinent, entre les candidatures de Sant Quirze del Vallès i Tàrrega.

Felicitem a la nova Junta Directiva encapçalada per Albert Moya i a la població i la Colla de Tàrrega, però també volem reconèixer la tasca que ha dut a terme la anterior Junta Directiva encapçalada per Ivan Besora i a la Colla de Sant Quirze del Vallès per la seva presentació de Ciutat Gegantera 2009.


01.12.2007
El Fet Geganter


L'1 de desembre Can Negre va acollir el lliurament dels premis del concurs fotogràfic "El Fet Geganter", convocat amb motiu de la celebració de la Ciutat Gegantera 2007 a Sant Joan Despí.

1r premi per l'obra Gegants enfeinats de Àlex García-Miquel i Ricart.
2n premi per l'obra Bessons de Albert Burguera i Pi.
3r premi per l'obra Mustafà per un forat de Pau Blanch Fàbregas.
Premi Especial La negrita de Emílio García Salgado.

Les fotografies premiades i les de tots els participants van estar exposades a les golfes d'aquest equipament cultural del 1 al 9 de desembre. El premi a està organitzat per l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya amb la col·laboració de l'Ajuntament i Colla de Geganters de Sant Joan Despí.

A més a més, durant l'acte es va fer la presentació per part d'Agrupació del CD Balls.cat, musiques de gegants, que inclou la música dels balls comarcals i els balls de protocol de l'entitat. En acabar l'acte es van interpretar algunes peces dels nou CD i els Gegants de l'Agrupació, portats per la Colla de geganters de Sant Joan Despí, van ballar el Ball de l'Aniversari.
05.08.2007
La Colla de Geganters presents a l'Aplec Intern. de la Sardana.


La Colla de Geganters de Sant Joan Despí, i com a un dels actes que tenen d’estar presents com a Ciutat Gegantera 2007, és a l’Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics que aquest any es va celebrar a Frankfurt els dies 4 i 5 d’agost.

Allà van ser representant a la nostra població junt amb 24 grups i més de 1000 persones en una trobada que és una variada mostra de la cultura popular i tradicional catalana que va més enllà de les fronteres del nostre país.

Aquesta gran festa que arriba a la 20a. edició, va ser un aperitiu de la celebració de la Fira del Llibre que també es farà en aquesta ciutat alemanya el proper mes d’octubre i en la qual la cultura catalana és la convidada d’honor.

Els grups van representar diferents àmbits de la nostra cultura tradicional. Hi van ser presents castellers, bastoners, cavallets, corals, diables, esbarts, falcons, colles sardanistes, grups d’havaneres, musica tradicional, teatre al carrer i gegants i capgrossos, entre els quals estava la nostra Colla Gegantera amb els Gegants de Catalunya en Treball i la Cultura.

Van ser dos dies on la cultura i les nostres tradicions van omplir els carrers de Frankfurt i que va ser molt ben rebuda per la població que omplia els carrers on es va desenvolupar la cercavila del dissabte pel matí i la plaça on es van celebrar els actes centrals.

L’Aplec es va obrir el dia 4 al matí amb una recepció a tots els grups per part de l’Ajuntament de Frankfurt. La representació catalana estava encapçalada pel President del Parlament de Catalunya, el Conseller de Cultura de la Generalitat i el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

També la Colla de Geganters van rebre la grata visita del regidor de Cultura de la nostra població, Sr. Alex Medrano i del Coordinador de la Ciutat Gegantera Angel Arroyes, que junt amb les seves famílies, van estar presents a tots els actes i gaudint de la festa.En Paco Celades, Cap de Colla, a la Recepció a l’Ajuntament de Frankfurt.El president de la Generalitat, amb el mocador de la Colla Gegantera de Sant Joan Despí.

Autoritats. L'alcalde Antoni Poveda, acompanyat del president de la Generalitat José Montilla i del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació Joan Manuel Tresserras, durant l'acte central


06.05.2007
La cultura gegantera, símbol dels valors de Catalunya.


José Montilla, president de la Generalitat, va participar en l'acte central de la Ciutat Gegantera. El president del Govern Català va manifestar que els gegants i les gegantes "són part de la vivència d'un poble, un patrimoni viu de moltes viles i ciutats que ens mostra la pluralitat i la història de Catalunya, i que avui s'aplega aquí a Sant Joan Despí". El president Montilla va recordar la simbologia d'aquesta festa, els màxims exponents de la qual, en Treball i na Cultura, simbolitzen dos dels principals valors de Catalunya "i fan d'ambaixadors del país més enllà de les nostres fronteres. Unes fronteres cada vegada més primes, tot i que de vegades alguns s'entossudeixin a fer-les més opaques del que convindria. Unes fronteres que, en tot cas, amb la cultura se superen fàcilment".

"Ser geganter i ser català suposa tota una manera d'entendre les coses. La vostra és una actitud i una pedagogia que té tot el reconeixement" va assenyalar també el president Montilla.

Juntament amb el president José Montilla, van assistir-hi també el conseller de cultura, Joan Manuel Tresserres, la delegada del Govern central, Carme Sanmiguel, i altres alcaldes i regidors de poblacions de Catalunya.
04/05/06.05.2007
Festa gegantera multitudinària.


Sant Joan Despí ja és la vint-i-dosena Ciutat Gegantera de Catalunya. En tres dies d'activitat gegantera del passat cap de setmana s'han tancat amb un gran èxit d'organització i de participació ciutadana. Els carrers es van omplir de color i alegria gràcies als 400 gegants participants, a les 160 colles dels territoris de parla catalana i als milers de veïns i veïnes que han fet seva aquesta celebració.

En Treball i na Cultura, els gegants de Catalunya, ja són a Sant Joan Despí. Durant un any, la ciutat els acollirà com a Ciutat Gegantera, desprès del traspàs realitzat diumenge, 6 de maig, pels membres de la colla de Montblanc, l'anterior capital del món geganter. Va ser el punt central d'un cap de setmana ple de celebració, on la gran participació popular ha estat el més destacat.

La festa va començar divendres a la tarda, amb la inauguració de l'escultura commemorativa que s'ha situat a la rambla de Josep Maria Jujol i amb la lectura del pregó a càrrec del televisiu Roger de Gràcia, presentador del programa de TV3 'Caçador de paraules', qui va fer permanents al·lusions a mots i frases del món geganter, com ara les expressions 'feina gegantina' o 'plantada de gegants': "jo pensava que a la vida s'havia de tenir un fill, escriure un llibre i plantar un arbre, però veig que aquí, a més, planteu gegants". Desprès, una emotiva interpretació en directe de l'himne de la Ciutat Gegantera per part dels escolars va emocionar les persones assistents al Foment Cultural i Artístic.

Dissabte, els nens i nenes de les escoles i els esplais van treure al carrer els gegants que han fet amb motiu de la Ciutat Gegantera i, ja de nit, alguns carrers van tancar les llums per deixar que el foc de les torxes il·luminés una espectacular cercavila nocturna.

Diumenge, l'acte central va omplir de gom a gom el parc de la Fira codeanta, on es van reunir els 400 gegants participants i es fa fer la proclamació oficial de Sant Joan Despí com a Ciutat Gegantera d'aquest any 2007.

Des del parc, quatre cercaviles van recórrer diferents barris de la ciutat com a cloenda d'un intens cap de setmana que, com va dir l'alcalde, Antoni Poveda, "recordarem tota la vida".


Escultura Ciutat Gegantera


Roger Gràcia, Pregoner Ciutat Gegantera


Cercaviles d'escoles i esplais
L’escultora Sofía Isus a l’indret on es col·locarà l’escultura


03.05.2007
Una escultura ens recordarà la diada.
Penja el Cartell al teu balcó.


La Ciutat Gegantera serà present sempre als carrers de Sant Joan Despí a través d’una escultura i una plaça a la cruïlla situada entre el carrer Baltasar d’Espanya i la rambla Josep Maria Jujol. L’escultora santjoanenca Sofía Isus ha creat una obra que en les seves paraules “és oberta, de formes suggerents... de manera que permeti diferents lectures que el ciutadà, com a receptor, pugui descodificar i completar en funció dels seus referents”. L’escultura, d’uns set metres d’alçada, ha utilitzat el ferro com a matèria prima. L’escultura i la plaça de la Ciutat Gegantera s’inauguraran el divendres 4 de maig a partir de les 18.45 h.

Els organitzadors han fet una crida a la ciutadania perquè guarneixin, durant els dies de la celebració, els seus balcons amb el cartell repartit per totes les vivendes de la població. La imatge oficial de la Ciutat Gegantera ha estat obra de Daniel Magallón, que ha dissenyat un cartell que representa la diversitat dels gegants que hi ha arreu de Catalunya a través de figures de diferents colors.20.04.2007
Premi de Relats Breus de Sant Joan Despí
i especial Ciutat Gegantera 2007


El passat dia 20 d'abril l'alcalde de la ciutat, Antoni Poveda, va lliurar els guardons dels segons Premis de Relats Breus de Sant Joan Despí, que enguany dedicaven un premi especial al millor relat amb el món geganter com a protagonista, coincidint amb la Ciutat Gegantera.

El premi especial Ciutat Gegantera se'l va endur Ricard Vinyets, de Molins de Rei, amb El col·leccionista, dotat amb 705 euros. Vinyets va comentar que li feia molta il·lusió rebre aquest premi. Pertanyo a una colla de gegants i aquesta era la primera vegada que participava en un certamen literari.


Guanyadors del certamen literari, amb els membres del jurat.Presentació del acte en el Foment Cultural i ArtísticUn dels moments de la presentació del cartell Ciutat GeganteraEls nens i nenes que han interpretat l'himne també van participar en l'acteLes figures en miniatura d'en Jujol i la Creació

16.04.2007
Sant Joan Despí presenta el cartell i l’himne de la Ciutat Gegantera.


Sant Joan Despí serà Ciutat Gegantera 2007 els propers 4, 5 i 6 de maig. Quan queden poc més de tres setmanes els organitzadors, la Colla de Gegants de Sant Joan Despí, l’Ajuntament i l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, escalfen motors. El dilluns 16 d’abril el Foment Cultural i Artístic va acollir la presentació del cartell oficial, l’himne i unes reproduccions, en miniatura, dels Gegants de Sant Joan Despí, en Jujol i la Creació.

El cap de la Colla de Gegants de Sant Joan Despí, Francesc Celades, va explicar que l’acte “és el tret de sortida, la veritable recta final abans de les celebracions dels dies 4, 5 i 6 de maig. Estem molt contents amb la participació del municipi i, una bona mostra és aquest himne, interpretat per infants de l’escola Joan Perich i Valls”. “Vénen Gegants”, “cançó emblema” de la Ciutat Gegantera, reflexa l’esperit d’unió i germanor d’aquesta celebració. L’himne ha estat interpretat per 21 nens i nenes de l’escola Joan Perich i Valls, amb música de Daniel Guisado, del grup de música folk Bauma. Guisado ha confeccionat una música festiva amb instruments molt diversos com ara el clarinet, el baix, la bateria, el saxòfon o la flauta.

D’altra banda, també es va presentar el cartell oficial de la trobada, obra de l’artista Daniel Magallón. Un dels representants de la Comissió Organitzadora, Àngel Arroyes, va destacar que “el cartell representa la diversitat dels gegants que hi ha arreu de Catalunya a través de figures de diferents colors”. Al cartell es poden veure set siluetes que pintades amb diversos colors representen la varietat del món gegantí. Per la seva part, l’alcalde, Antoni Poveda, va convidar la ciutadania a participar en un esdeveniment com aquest que “estic convençut serà tot un èxit si comptem amb la vostra col·laboració”. Poveda va lloar la bona predisposició dels 440 voluntaris que s’han compromès, de moment, a participar “són una bona mostra de la gran participació que hi ha al municipi, com també ho ha segut l’himne”. A més durant l’acte es va presentar una reproducció en miniatura de la parella de gegants de Sant Joan Despí, en Jujol i la Creació. Les figures formen part d’una col·lecció, impulsada per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, que pretén reproduir les gegants catalogats dels Països Catalans, aproximadament uns 720. De moment, però, a col·lecció podem trobar gegants significatius com els de Catalunya, en Treball i la Cultura, a més d’en Jujol i la Creació fets expressament per la commemoració de la Ciutat Gegantera.

El president de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, Ivan Besora, va cloure l’acte tot felicitant la tasca realitzada fins ara per la colla santjoanenca “que em consta està treballant molt i de valent perquè tothom pugui gaudir de la festa gegantera els dies de la celebració”.01.04.2007
Escolars de la ciutat enregistren l'himne de la Ciutat Gegantera.


Una música per ballar, una lletra per cantar

“A Sant Joan Despí hi ha una festa molt gran, pels carrers ja es veuen els gegants...” D’aquesta manera comença l’himne de la Ciutat Gegantera, amb lletra d’Àngel Arroyes i música de Daniel Guisado, component del grup de música folk Bauma.

Amb una lletra que engresca a participar d’una festa tan tradicional, sens dubte la composició emociona quan se sent, ja que un grup de nens i nenes de l’escola Joan Perich Valls són els encarregats de posar-hi la veu. “Vénen gegants” reflecteix l’esperit de germanor i alegria d’aquesta celebració.

L’autor de la música, Daniel Guisado, comenta que “quan em va comentar de realitzar la música de l’himne vaig pensar a utilitzar una música que fos festiva amb instruments molt diversos com el clarinet, el baix, la bateria, el saxòfon o la flauta”.
“Vénen els gegants”
lletra de l'imne
A Sant Joan Despí hi ha una festa molt gran.
Pels carrers ja es veuen els gegants.
A Sant Joan Despí hi ha una festa molt gran.
Els infants comencen a cridar:
Vénen gegants!!!
(1a VEU)
Que ballin els gegants
Que toquin els grallers
Que sonin els timbals
Que ballin els gegants
Que ballin els gegants
(2a VEU)
Que toquin els grallers
Que ballin els gegants
Que ballin els gegants
Que ballin els gegants
Que ballin els gegants
Que ballin els gegants
Tots els carrers s’omplen d’alegria.
De somriures de gent i de mil colors diferents.
Tothom al carrer balla amb alegria,
no importen races, creences ni nacions
Gegants!!!
Som vinguts d’arreu
I ens trobem per ballar
Som els més alts de cada poble
I sempre cridem allà on anem
Un crit orgullós que talla el vent
i diu ben fort, i diu ben fort, ben fort:
Gegants!!! Gegants!!! Gegants!!!
Avui tots aquí. Gegants!!!
Gegants d’arreu del món.
I els gegants ja comencen a girar.
A girar, a girar.
Som vinguts d’arreu
I ens trobem per ballar
Som els més alts de cada poble
I sempre cridem allà on anem
Un crit orgullós que talla el vent
i diu ben fort, i diu ben fort, ben fort:
Gegants!!! Gegants!!! Gegants!!!
Avui tots aquí. Gegants!!!
Gegants d’arreu del món.
I a la nit quan ja ha marxat el sol
Un infant somnia formes de colors
Hi ha reines, pagesos i animals
Prínceps, dames, la lluna amb l’ull clicat.
Tots som gegants.
Els nens i les nenes que van posar veu a l'himne

Moment de la gravació de l'himne

lletra: Àngel Arroyes
música: Daniel Guisado

Un aspecte del nostre estandEl senyor Fontdevila visitant l'estandUn aspecte de la fira

24/25.03.2007
Presència destacada de Sant Joan Despí a la Fira del Món Geganter.


Els passats dies 24 i 25 de març es va celebrar a Pineda de Mar la Primera Fira del Món Geganter organitzada per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

Van ser dos dies intensos que van aplegar més de quaranta expositors i que van comptar amb la presència de més de 60 gegants i gegantons i que va rebre la visita de més de 4000 persones.

A l’acte inaugural, el senyor Ramon Fontdevila, director del Centre de Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat, va senyalar que la Fira és un indicador clar que la cultura popular és viva i dinàmica i que en un temps de canvi els nous ciutadans descobreixen que al nostre país hi ha molt elements d’identitat col·lectiva.

Durant aquests dos dies, i a la plaça principal d’aquesta població del Maresme, es van succeint els concursos, jocs, tallers, balls de gegants, mostra de balls infantils, cercaviles i música en directe. Paral·lelament, i a l’Ajuntament de Pineda, van tenir lloc xerrades relacionades amb la música, organització de trobades i història del món geganter.

Sant Joan Despí va estar present a aquesta fira amb un estand promocional de la nostra Ciutat Gegantera. Allà representants de la Colla de Geganters van rebre infinitat de visites interessades en saber com es desenvolupa l’organització de la gran festa gegantera i a la vegada també va servir perquè colles que encara no havien fet la seva inscripció ho poguessin fer.

Aquesta fira ha estat una oportunitat única per trobar geganters, grallers, constructors de gegants i instruments, llibres de cultura popular i a la vegada fer la presentació del Calendari Oficial de trobades geganteres del 2007. En definitiva, un clar aparador per planificar la nova temporada.
03.05.2007
Entrevista a Ivan Besora, president de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya


Recenment ha visitat la ciutat per recórrer els indrets on se celebraran algunes de les activitats principals de la Ciutat Gegantera, què es destacaria, de tot el que va veure?

La ciutat i els espais em van semblar molt adients per organitzar un esdeveniment com la Ciutat Gegantera. Mentre passejàvem pels diversos indrets algú va dir una frase que recordo perfectament i que aplicaria a Sant Joan Despí sense dubtes: "'és com un oasi enmig del Baix Llobregat".

Què creus que ha de tenir una ciutat per acollir una celebració com aquesta? Per sobre de tot ha de tenir una colla que cregui en una manifestació cultural com són els Gegants, i en el que significa ser una Ciutat Gegantera, que no només signifiquen les celebracions del cap de setmana de maig, sinó que s'allarga durant tot l'any. Pensa que la Ciutat Gegantera significa entre d'altres coses portar el Treball i la Cultura Gegantera arreu del món. Culturalment és un fet molt important. I aquesta colla està preparada per fer-ho i participa activament en tots els aplecs i activitats que es realitzen en el món geganter.

Des de la seva experiència quin consell donaria a la colla de Sant Joan Despí?
Fonamentalment han de tenir molta il·lusió, cosa que ja tenen. Il·lusió per tirar endavant un projecte com és el de la Ciutat Gegantera, on vindran durant un cap de setmana milers i milers de persones que com a primera referència es trobarà la colla de Sant Joan Despí i desprès la població en general.

A la primera reunió els voluntaris van escollir la tasca en la que volen participar

03.03.2007
Els voluntaris comencen a treballar.


Perquè l'esdeveniment pugui desenvolupar-se en les millors condicions possibles depèn dels voluntaris. Precisament el 3 de març, el Centre Cívic de les Planes va escollir la primera reunió entre els membres de la comissió i els voluntaris. Segons comenta el cap de Colla dels Geganters de Sant Joan Despí, Paco Celades "de moment tenim poc més de 300 voluntaris, però en necessitaríem uns 400. Confiem arribar a la xifra i comptar també amb la participació de les entitats". Durant la primera reunió, els voluntaris es van apuntar en funció de la seva disponibilitat horària i segons "Les quatre àrees que hem programat: rebuda de colles, punts d'informació, infraestructures i una quarta en la que el voluntari pot fer una mica de tot, en funció de la necessitat puntual". Tot perquè les prop de 5.000 persones que està previst que visitin la ciutat durant el cap de setmana pugin ser ateses en les millors condicions possibles.
10.05.2006
La Ciutat Gegantera a ple rendiment.


La Comissió Organitzadora de Sant Joan Despí, Ciutat Gegantera 2007, ja està en plena feina. Les diferents Àrees de treball estan perfilant totes les seves activitats.

El passat dia 2 de maig va tenir una reunió a l’Ajuntament on ja van tractar els temes previs perquè aquest esdeveniment que tindrà lloc a Sant Joan Despí el proper mes de maig del 2007 sigui tot un èxit.

Un dels temes prioritaris que es va tractar va ser el logo que identificarà la Ciutat Gegantera. S’està ultimant per part del Departament de Premsa de l’Ajuntament aquest disseny. També en un futur proper es farà un concurs on podran participar tots els habitants de la nostra població, per elaborar el cartell oficial de la Ciutat Gegantera 2007.

L'Àrea d’Actes també està treballant amb tot el que serà la Festa Gegantera, que començarà ja amb actes durant tot el 2007 i culminarà els dies 4, 5 i 6 de maig. Podem avançar que es realitzaran exposicions, concursos, música, etc. Es farà una cercavila nocturna seguida de ball popular. Tot això culminarà el dia 6 de maig amb la visita a Sant Joan d’unes 200 colles de gegants que ompliran d’alegria els nostres carrers i en un acte central al Parc de la Fira codeanta el farà el traspàs de Montblanc a Sant Joan Despí com a Ciutat Gegantera de Catalunya 2007.

Aquest nombre tant important de Colles que ens visitaran fa que un altre de les Àrees de treball en importància sigui la dels Voluntaris. Faran falta més de 300 voluntaris per fer tasques de suport durant aquest dies. També en aquesta reunió es va tractar aquest tema. Tothom que vulgui col·laborar ho pot fer a través de la pàgina web de la Colla de Geganters on hi ha un apartat per apuntar-s’hi. Es pot accedir també des de la del mateix Ajuntament.

Els nostres Gegants a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.Sant Joan Despí tindrà durant tot un any els Gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

Els membres de la Comissió Organit-zadora "Sant Joan Despí Ciutat Gegantera 2007".Reunió de la Colla de Geganters amb l'Alcalde.


CIUTAT GEGANTERA 2007 ES POSA EN MARXA.


El passat dia 14 de març 2006 en la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, es va constituir la Comissió Organitzadora de la Ciutat Gegantera 2007. Aquesta Comissió formada por membres de la Colla de Geganters i de l'Ajuntament, serà l'encarregada d 'elaborar el programa d'actes que faci que aquest esdeveniment sigui una gran festa per la ciutat de Sant Joan Despí el proper mes de maig de l'any 2007.

En aquesta Comissió Organitzadora, que serà presidida pel Regidor de Cultura, Sr. Antoni Guerra i pel Cap de Colla de Geganters, Sr. Paco Celades, s'han creat les diferent àrees de treball.

Posteriorment, va tenir lloc una entrevista dels representants de la Colla de Geganters amb l'Alcalde de Sant Joan Despí, Sr. Antoni Poveda, que estava acompanyat per la 1.a Tinent d'Alcalde Sra. Belén Garcia i pel Regidor de Cultura Sr. Antoni Guerra.

En aquesta reunió el Sr. Alcalde va voler transmetre a la Colla de Geganters el suport de l'Ajuntament i de tota la població de Sant Joan Despí perquè la Ciutat Gegantera 2007 sigui un gran èxit d'organització i participació ciutadana.
26.11.2005
PRESENTACIÓ CANDIDATURA ASSEMBLEA GENERAL A.C.G.C.


Durant la celebració de l'Assemblea anual de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, que tingué lloc a Capellades, es va fer la presentació oficial de la nostra candidatura i posterior votació que fou aclamada per unanimitat.

Aquesta iniciativa ha estat portada a terme per la Colla de Geganters de Sant Joan Despí juntament amb l'Ajuntament de Sant Joan Despí que va aprovar el projecte per la totalitat del consistori.

... Ja som Ciutat Gegantera 2007 !!!
La nostra Vila, Sant Joan Despí, va quedar proclamada el passat 26 de novembre de 2005, la XXII Ciutat Gegantera de Catalunya 2007.